Naša princeska / Our Little Princess

Kar vidite na sliki je nekaj čisto posebnega. Dva dni že izbiram besede, s katerimi bi vam jo predstavila. Knjigo. Novo knjigo. Knjigo, ki jo je napisala moja mami. Nastajala je lansko leto v Angliji. Naše malo angleško dete. Besede so skakale v mamičino torbo med potepanji po cvetočih vrtovih in ljubkih hiškah. Fotografije so Žigovo maslo in nekatere bodo bralcem mojega bloga malce znane. Skice... te so pa moje.
Ne, ne bom odpirala platnic. Sami jih dajte. In ko boste to storili, mi napišite citat iz knjige, ki vam je segel v srce ali nasmejal. Med vsemi vašimi komentarji bom konec februarja izžrebala nekoga, ki bo dobil čisto svoj izvod naše princeske. S avtoričinim avtogramom.
Hvala urednici Jani Bauer. Boljše urednice si avtor ne bi mogel želeti.

This is my mum's new book. In the land of the brave princess. I love this book - it's really special. I call it our English baby. It is set in England with our photos and my sketches.

Komentarji

Oseba K sporoča …
Ne morem verjeti! Še naša je bila čisto navdušena, ko je izvedela, čigav blog berem.
Sporoča, da ji je Kamen v žepu zelo všeč. Tista od kolesarskega tabora je bila pa meni.
Oseba Biljana sporoča …
oo, tole knjigico si pa res želim prebrati..
Oseba VSE DOBRO sporoča …
"Če bi lahko še enkrat preživela svoje življenje,
bi bolj zgodaj spomladi začela hoditi bosa
in ostala bosa dlje v jesen.
Večkrat bi šla plesat.
Večkrat bi se peljala z vrtiljakom.
Nabrala bi več marjetic.
(Nadine Star)

... in živela bi v deželi pogumnih princes ...

Vse dobro :o)))
Oseba Anonimni sporoča …
In Rimljani:
Legendo et scribendo vitam procudito.
Leta naj minevajo med branjem in pisanjem.
lp TK
Oseba Anonimni sporoča …
Draga K, hvala.
Lp TK
Oseba Anonimni sporoča …
O, knjiga je videti pravljično čudovita! Pa saj v to ne gre dvomiti ob kreativnosti vseh vas! Že zadnjič sem se ob neki misli spomnila nate in ti jo moram kar napisat (saj verjetno jo poznaš, pa vseeno):
"So please, oh PLEASE, we beg, we pray,
Go throw your TV set away,
And in its place you can install
A lovely bookshelf on the wall."
R. Dahl

Lep pozdravček vsem,
Mojca s pikico (trenutno brez Anžeja in Žiga)
Oseba Anonimni sporoča …
Izgleda zelo lepo, prepričana sem, da je tudi vsebina čudovit splet vseh vaših talentov. Kje se jo pa da dobit? Pozdravček vsem, še posebej pa avtorici:)

Jasna (Dekca neprij.)
Oseba VSE DOBRO sporoča …
... ob teh prelepih platnica me je obšel še en utrinek ... v začetku leta sva s sončico namerno nesli domov cel kup knjigic tvoje mami in v tem tednu je sončica za Palčka Bralčka v šoli pripovedovala knjigico O vetru, ki bi rad pel (ima prekrasne ilustracije) ... skupaj pa se sladkava trenutno s Prigodami z repkom ... tudi na naši knjižni polički se svetlika kakšna knjigica izpod peresa tvoje mami in prav posebej me "žgečka" Slamnati bikec, kajti mika me spet kakšna predstavica iz nje - se mi zdi, da me prav glasno kliče tista Zakaj je smreka tudi pozimi zelena? Ko me je pred leti ta knjiga našla sem je bila nadvse vesela, kajti takšnih na kožo pisanih predstavam ni prav veliko :o))) Danes sva v knjižnici spraševali po knjigi V deželi pogumnih princes in do našega konca še ni prispela, prav tako še v naše knjigarne ne ... jo pa nestrpno čakamo :o)))

Objem tebi in mami ...

Vse dobro :o)))
Oseba Špela sporoča …
Smo šli s tamalima v knjižnico in sem se spomnila tele knjigice, katere platnice so tako skrivnostno sladke, da sem si jo mogla sposodit. Moja dva sta še premajhna, no mogoče nista, jaz pa vsekakor nisem prevelika, da je ne bi prebrala. Sem bla gotova 1,2,3. Krasno se bere in ti da mislit.

"Če tole vreme ni slabo, potem sem jaz žaba!" je besno rekla Ajša.
"Za žabe je to vreme naravnost čudovito," je takoj dodala Becky in Ajša jo je pogledala izpod čela