Vrabček / Baby sparrow

Rešujem divje živali. Naj vam predstavim vrabčka Čivka. Je čisto majhen in zelo lačen.

I'm saving wild life... starting with this little guy. A very hungry baby sparrow.

Našli so ga otroci na šolskem parkirišču. Tam ga nismo mogli pustiti. Postavili smo ga v travo in začeli iskati gnezdo, da bi ga vrnili vanj. Nikjer nič. Kaj naj naredimo? Kar tam ga nismo mogli pustiti, saj bi ga zgrabila mačka. In je šel z mano domov. Takoj sem poklicala na DOPPS, kjer so mi dali napotke, kako in s čim hraniti ptička. Potem sem se odpravila na vrt na lov za deževniki. Kot zakleto sem našla le enega suhca. Sicer pa ptiček ni bil pripravljen sodelovati. Čepel je v košarici in se tresel. S kapalko sem ga malo zbudila iz omotice in je popil nekaj požirkov vode. Čez kakšno uro je potem prišel toliko k sebi, da je spustil svoj prvi čiv in takrat je tudi zagrabil za deževnika. Jupiii!

Kids found him on a school parking today. We were trying to put him back to his nest, but there was no nest anywhere near. I have no idea how he got there. He is not wunded so it couldn' be a magpie. I don't know. All I knew was that I couldn't leave him there. Cat or bigger birds are a real treat to small birds. So I took him home, put him in a basket and went digging in the garden to find some worms. I also contacted Slovenian Bird Organization and they told me how to feed the bird. But he was too scared, tired, to weak to eat. All I could do was to water his beak. He was really thirsty. After an hour or so he made his first chirp and he was ready to eat. Yupiiii!

Mali je borec. Upam, da ga bom videla poleteti.
He is a fighter. I hope I'll see him fly.

Ste že kdaj pomagali divji živali? Rada bi slišala vaše zgodbe.
Did you ever help an wild animal? I would love to hear your stories.

Komentarji

Oseba Barbi sporoča …
Ooo, kako je luškan. :) Lepa gesta.

Moja pomoč divjim živalim ... no, niso ravno divje, so pa zavržene, kar je še huje. Mačke namreč. Vikend imamo blizu zavetišča za živali in ljudje kar odmetavajo mlade mucke. Ena mi je še posebej prirasla k srcu. Bila je brez enega očesa in vsi so rekli, da ne bo preživela. Pa sem jo umivala s kamilicami, jo hranila s pomočjo prsta in ji naredila pravi hotel v drvarnici in kasneje na podstrešju. Ta mačka je sedaj stara že skoraj 5 let in je prostoživeča, a negovana in razcrkljana kot prava hišna igrača. Zadovoljna in zdrava, pa čeprav ima samo eno oko. Tudi ona je bila borka. Borci so najboljši!
Oseba Raluca sporoča …
oooh,,,,poor little one!
one year ago i saved a little blackbird from the cat´s mouth ..but unfortunatelly...did´nt survive.
But sparrows are more resistent!
This ''little fighter'' you saved here,will be lucky,I´m sure!
Can you ask ''Bird Organization'' for some advices for blackbirds or other wild birds and post this info?
I also posted all the infos I could get,with the hope that this will help those who find baby birds.
look forward to hear more about how your little one is doing and yes,hope to see him fly:))!
Oseba Maja sporoča …
Navdušila me je tvoja zgodba! Čudovit pa je tudi portret malega čivka! Se mi zdi, da se vidi v njej vsa njegova kratka zgodba!
Živali do sedaj še nismo reševali, smo pa žal pokopali siničko, ki se je zaletela v naše okno in žal poginila na okenski polici. Opazil jo je moj sin in joka je bilo na pretek!
Oseba Šolanje na domu-Waldorf sporoča …
Bogi ptiček. Upam, da mu uspe. Tudi jaz sem enrkat pobrala majhnega ptička, ki je padel iz gnezda, pa se ni dobro končalo. :(
Lp, Nataša.
Oseba Marna sporoča …
Ooo, kako ste prijazni! In kak lepotec je ...
Sem pa tudi jaz že pomagla divjim živalim ... ampak že veliko let nazaj. Z btarom sva enega ubogega ščinkavca rešila pred mrzlo zimo. Imel je poškodovano krilo in smo ga vzeli v kuhinjo na toplo. Spomladi, ko si je opomogel pa smo ga spustili. Tudi grlici smo že pomagali.
Aja, pa tudi eni ubogi srnici, ki je ostala sama.
Oseba Unknown sporoča …
The poor little sparrow. How fortunate he is that you are so thoughtful and kind. This home looks so pretty and safe. Lovely to see such a good deed!
~Emily
Oseba Elizabeth sporoča …
the close picture of the little bird is so cute. he looks so determined and like he's going to fight and make it! i hope you get to see him fly!
Oseba Robyn sporoča …
So sweet that you help all these birds that fall out of their nests!
Oseba Anonimni sporoča …
Nekoč sem odšla v gozd. Pa nekaj zašumi in v gošči se pokaže medved. Zagledam taco in v njem je zaboden trn. Potegnem trn iz nje in si mislim, zdaj bodo na vrsti hruške.
Pa jih ni bilo.
Otroci so morali spat in pravljice nisem upela povedati do konca.
LP m.