Trobentice / Primroses
Vsakič znova sem očarana, koliko nam nudi narava.
Že s svojim pomankljivim poznavanjem zdravilnih lastnosti rastlin si od pomladi naprej polnim kozarce z različnimi čarobnimi napoji.
Letos sem na seznam dodala tudi trobentičin sirup.
Upam, da bo imel tudi okus tako prijeten, kot je pogled na nežne cvetke.
Upam, da bo imel tudi okus tako prijeten, kot je pogled na nežne cvetke.
I'm amazed how much mother nature is offering us.
Even with my poor knowledge about healing powers of plants I manage to fill my shelves with syrups and teas.
This year I added primrose syrup to my collection.
I hope it will taste as nice as it nice to look at.
Dodatek:
Ne bi rada učila kakšne krive vere, ampak trobentičin sirup naj bi krepil srčno mišico in pomagal pri prehladnih obolenjih. Sirup naredimo tako kot tistega iz smrekovih vršičkov, torej plast cvetov, plast sladkorja. Pustimo na soncu 40 dni in potem ga precedimo. Se pa trobentice zelo stisnejo in čeprav se vam morda zdi, da ste jih nabrali zvrhano dovolj, na koncu ugotovite, da jih je komaj dovolj za en kozarec :o)
Pa tudi žužkov je v njih kar nekaj in jaz sem obupala, da bi jih vse odstranila in bom potem bolj natančno precejala.
Komentarji
a ta sirup bo za pit, al za boleče grlo (kot vršičkov sirup npr.?).
jaz pa nabiram trobentice za čaj. pa za jest :)
pa čemaž, pljučnik, lapuh. še koprive moram, sicer bodo že prevelike.
sem zeliščarka od lani, veš :)
Jaz sem jih nabrala za čajčke in za Jagermaistra :-))
Boš povedala, kakšnega okusa je sirup?
Jih pa danes takoj poskusim♥
Pozdravček in lep dan.