Sončna nedelja ob morju




 Čeprav je bil dan oblačen in hladen in čeprav je bilo stanovanje mrzlo in smo spali kar v puloverjih, sem vesela, da smo prišli v Izolo že v soboto. Kajti v nedeljo smo se zbudili v čudovit svetel, sončen dan in lahko smo uživali od prvih žarkov dalje.



Jutranji sprehod od Lonke proti svetilniku. Morje je bilo izredno čisto in dekleti sta uživali ob opazovanju podvodnega sveta.


 Ribiči so ponujali svoj ulov. Tile morski listi so bili tako sveži, da so še skakali po kljunu čolniča. Pravzaprav so bili živi še, ko smo jih čez dve uri položili v korito, da bi jih očistili. Kriza. Gospodična G je predlagala, da bi jih odnesli nazaj v morje (ta ideja je padla že, ko smo jih kupili).  Ampak potem bi ostali brez kosila. Še dobro, da ima Žiga močno voljo in živce, jaz bi jih verjetno res nesla nazaj.



  Na obali je bilo krasno.  Hladno, a ker ni pihalo, se je tudi zimsko sonce lahko izkazalo.  
Otroci so imeli neskončno dela s kamenčki, morskim steklom in obrušeno lončevino.


The three great elemental sounds in nature are the sound of rain, the sound of wind and the sound of outer ocean on the beach. 

 (Henry Beston)
 

 Nasmejani obrazi,
tekanje sem ter tja po plaži,
iskanje in izbiranje kamenčkov,
metanje žabic, 
rdeča lica,
kriki galebov
in 
 šumenje morja.
Čudoviti trenutki.




Komentarji

Oseba Martina sporoča …
Joj, tvoje fotografije so tako žive, da sem se za trenutek kar preselila na našo obalo. Res, čudoviti in neprecenljivi trenutki.
Oseba Andreja sporoča …
Čudovito. Sedaj grem pa še enkrat
skozi☺