Piškotkov debeli četrtek

 


 
že več kot teden se mi po glavi podijo piškoti
čokoladni
lešnikovi
z marmelado
na poti domov si govorim
danes pa bom
res bom pekla
pa so dnevi bežali mimo
piškotov pa od nikoder
 
ampak danes
...
danes pa so pridišali
sicer bi bili bolj primerni krofi
ampak važno, da se sladkamo
kot se za debeli četrtek spodobi
 
 
limonini piškoti z makom
brez glutena
 
400 g blezglutenske moke 
200g rjavega sladkorja
2 -3 žlice mletega maka
180 g masla
2 jajci
0,5 dl limoninega soka
1 vanili sladkor
1 pecilni prašek
ščepec soli
 
Limonin sok segrevamo in v njem stopimo maslo. V skledi zmešamo moko, pecilni, ščepec soli, sladkor, vanili sladkor. Vmešamo jajci in dodamo malo ohlajeno limonasto maslo. Dodamo mak. Testo ročno zgnetemo. Če je testo premokro, dodamo malo moke, če je presuho, dodamo malo masla.
Na pekač položimo peki papir. Iz testa oblikujemo kroglice v velikosti oreha. Položimo na peki papir in malo sploščimo.
Pečemo 15 min na 180 stopinjah, da se piškoti rjavkasto obarvajo na stiku s peki papirjem.

Komentarji