Maline / Raspberries


Delček popoldneva sem namenila vrtu. Oplela sem maline in uredila potko med gostimi grmički. Tako lepo je dišalo po teh žametno rdečih lepoticah. Gospodična G mi je pomagala, gospdoična N pa je tekala sem ter tja in vsakič, ko je pritekal do mene pokukala, koliko sem jih že nabrala.
Skupaj se jih je nabralo za eno luštno porcijo marmelade. Potem sta si jih privoščili dekleti, ker je očitno veliko bolj fino jesti že obrane.  
Sedaj pa ne vem ali naj red skuham marmelado, ker me je gospodična G pred spanjem prosila, naj jih pustim in bomo jutri spekle pecivo. 
Bom pa naredila marmelado iz ribeza :o) Tega imam tudi dovolj. 
Lep zadnji teden pred počitnicami vam želim!


I had a lovely and full day today and I wanted to finish it in the garden. The weed was crazy so I spent some time  clearing out weed among  raspberries. Oh, they smelled so nice. Miss G helped me picking them and Miss N was running around reporting to granny how much raspberries we already have in our buckets.
Later they ate them for dinner and I still have enough to make jam... so I thought until Miss G asked me to make cake with them. So cake it will be. Tomorrow. 
Have lovely week, my friends!



Komentarji

Oseba Vladuška sporoča …
Maline so moj najlubši sadež in rada ga imam v vseh oblikah. Mislim da poleg višnje največ da od sebe na našem vrtu. Razveseljuje dolgo časa in vsi radi zobamo. Tako da mi je povsem jasno, da je gospodična G prosila, da jih ne spremeniš v marmelado :)
Oseba Teta Bina sporoča …
tudi moj najljubši sadež a žal nimam te sreče, da bi imela vrt, na katerem bi rasle.
Oseba Andreja sporoča …
Mhm, njami, pri nas gredo sproti, se jih tudi 10 ne uspe nakopičiti. Škoda za marmelado, so veliko boljše če jih pohrustaš kar take.
Oseba Anonimni sporoča …
Vse je dobro, domače najboljše.
lp m.