49/52 Sobotne drobtinice


Oooo, to čudovito ledeno sobotno jutro.
Sobotna jutra so zagotovo najboljša jutra. Ker se ti nič ne mudi. Ker lahko pod odejo ostaneš še kakšno dodatno minuto. Ker greš iz hiše po svež kruh in ne v službo. Ker so sobotna jutra polna obljub in pričakovanj.

To soboto sem:

... obiskala vrt in občudovala kristalčke na štorčkih.


... občudovala gore za mestom.

... z navdušenjem pozdravila poštarja, ki mi je predal dolgo pričakovani paket.

... narezala brezglutensko verzijo škofovega kruha.

... za trenutek posedela pred pečjo in kvačkala.

... popoldne preživela pri svojih starših in se sladkala z Miklavževimi dobrotami. Pa ne le sladkala, tudi obula sem si jih in otroci so si jih nataknili na glave. Miklavž zna res vse od peke do pletenja :o)

... poslušala o prigodah tabornikov z velikega platna, ki sta si jih z babico in dedom ogledali gospodični.

... postavila nov rekord v hitrostnem 'zaspanju'. Mislim, da sem zaspala preden je otrokom uspelo priti do postelj.

****
Veste, da je to objava številka 1111? Ha, prav simpatična številka, če se le ne pojavi v redovalnici. In da preprečimo njeno ponovitev na neprimernih krajih, bom naredila prijazno delo. Bonbonček za naključno izbranega komentatorja današnje objave.

Do četrtka imate tako čas, da mi poveste, katera je vaša najljubša zimska melodija. Ali pa, kaj vam je prinesel Miklavž. Ali pa, kaj boste kuhali v sredo :o)

Čau!


Komentarji

Oseba Helena sporoča …
Takšna jutra so spokojna, v sebi imajo nekaj več ... Obožujem jih.
Vaš Miklavž je res vsestranski :)
Najljubša melodija: od cerkvenih Sveta noč, od tuja Little Drummer Boy v tej izvedbi: http://www.youtube.com/watch?v=DiXjbI3kRus
Miklavževo darilo: doma pečen "miklavž" iz mlečnega testa
Na jedilniku v sredo: pod vprašanjem, ker se me nekaj loteva :( oz. že nekaj dni drži

Lep teden!
Oseba Anonimni sporoča …
Padel je prvi sneg...
Oseba timmkara sporoča …
Miklavževo darilo:doma pletene rokavice in najboljši piškotki, ki jih zna speči samo Miklavž.
Oseba Lenka sporoča …
Kako lepa pekača. Od kje pa jih prinese poštar?
Najljubša melodija It's Christmas - John Lennon, Miklavž mi je prinesel pikaste nogavice in domače piškote. Kaj bomo pa kuhali v sredo pa še ne vem, se bom najprej morala spomniti, kaj bomo skuhali v torek.
Oseba veverca sporoča …
Za takle paket s pikami, bi pa jaz poštarja kar na kavo povabila ;)
Meni je Miklavž prnesel kup domačih piškotov, tistih najbolj navadnih, maslenih, ker imam takšne najraje. Pa eno fino kapo. Pa goji jagode, ker je to zdaj baje blazno in :D
V sredo praviš? Hja, po moje, da bom naredila kar zavitek z zeljem. Pa eno skledo solate zraven. Porabljamo zadnje vzdihljaje zelenjave z vrta.
Oseba ime rože sporoča …
Miklavž mi vsako leto prinese mendulat, v sredo bom kuhala hmm - zvečer (čez teden kuham samo zvečer) lahko skuham mlečni riž in najljubša zimska pesem je recimo od Lennona, ki smo se ga spominjali včeraj - Happy Xmas (War is over).
Oseba Anonimni sporoča …
Ojla, ko je ravno padlo vprašanje, pa naj bo malo EPP- ja: pikaste lepote imajo na Bledu in nekaj tudi v Nami. V soboto imajo pa na Bledu celo pikast dan s pikastim popustom
http://homedesign.si/si/trgovine-d24.shtml

lp
Anja
Oseba Karmen sporoča …
Miklavževi piškoti tako kot vsako leto. Najljubša melodija It's Christmas - John Lennon. Kaj bomo jedli v sredo pa še ne vem.
Oseba mihaela sporoča …
Zadnje čase ne uspem spremljati vseh (vseh!?!?) blogov, ki bi si jih želela, ampak sobotnih iskric ne izpustim, ker so te vaše sobote take čarobne, vedno imam občutek, kot da imajo vaše sobote več ur kot naše ... Srečno še naprej!
Oseba Hali sporoča …
Iiii pekači, prekrasni in pletenje/kvačkanje pred pečjo je zakon :-) Melodija mhmhm Christmas time od Band aida, ker me spominja na čase srednje šole :-) in v sredo bomo kuhali/jedli joto. In Miklavž je prinesel suho sadje in nogavice za mrzle nožice :-)
Oseba Damjana Ž. sporoča …
Kam se pa človek mora priklikat, da mu potem poštar prinese tako lepe pečake? Čudoviti so!!!!

Pesem? Let it snow :)

Oseba VSE DOBRO sporoča …
Meni še vedno, kljub vedno večjim otrokom, odmeva v ušesih tista ... Čisto, čisto tiho, stopajo copatki, gazijo po snegu trije majhni škratki, domek je še daleč, zebe jih v ušesa, huda teta zima nanje sneg potresa ... Najbrž zato, ker jo povezujem z enim tako lepim trenutkom z obema otrokoma in zelo lepo jo znamo še vedno vsi zapeti :o)))

Sem se kar stopila ob tvojih novih pekovskih pomočnikih :o)))

Objem ...
Oseba Ann sporoča …
Well we haven't had much snow or frost here - in fact its quite warm today! Absolutely LOVE your stove Anja - I've always wanted one. So cosy, I know it would heat my whole house its so small. Beautiful photographs as always. And I adore that little tree elf. And just so you know, my favourite Christmas song is "Walking in Winter Wonderland" - but you live in a wonderland already! :)
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Čudovite fotografije. Jelenčki iz gumbka so takoo svetovni! Res čarobna tale šola :)Pesmi mi je pa kar precej všeč, pridružujem se Hali in Odmevčici. Pozdrav.