Zgodbe z vrta


Kaj se zgodi, če pustiš vrt celo poletje samevati?

Predstavljajte si dve ljudstvi: zelenjavčki in plevelčki.
Zelenjavčki so prijazni, naivni, malce razvajeni inabsolutno se ne znajo postaviti zase.
Plevelčki so pogumni, vztrajni, vzdržljivi in v sebi nosijo željo po zavzetju sveta.
Dokler imajo zelenjavčki ob sebi zaveznika na dveh nogah, ki jih brani pred plevelčki, živijo mirno življenje brez hujših pretresov.
A ko zaveznik odide, so naenkrat prepuščeni na milost in nemilost plevelčkom. 
Nekaj časa se ljudstvi opazujeta. Kakšen dan ali dva.
Potem pa se začne.
Plevelčki naredijo korak naprej, zelenjavčki korak nazaj.
Plevelčki začutijo, da je napočil njihov čas.
 Boj za prevlado.
Zemljo krast.
Saj si predstavljate, kaj ne?


Komentarji

Oseba Klara sporoča …
Hahaha, pa še res je tole s plevelčki in zelenjavčki:)))... Podobna bitka se je dogodila v naših jagodah. Da slučajno jagode ne bi zmagale, so na stran Plevelčkov stopili še polži...
Oseba Saša S. sporoča …
Poznam, poznam. Odlicna primerjava to z ZEMLJO KRAST, sem se kar nasmejala, ceprav se dogaja tudi na mojem vrtu (samo jaz tega ne objavljam).
Oseba oldpunca sporoča …
Hvala za tole zgodbico. Sem se od srca nasmejala, tudi zaradi tega, ker so na našem vrtu po dolgi odsotnosti zaveznikov zelenjavčkov, krepko zmagali plevelčki. :-)
Oseba Roxanna sporoča …
Hihi, kakšna luštna zgodbica. :) Moji zelenjavčki in rožice imajo pred plevelčki kar mir, odkar na debelo uporabljam zastirko. Pa še vodo zadržuje, zemljo varuje, izboljšuje... Zadovoljna zelo.
Oseba ime rože sporoča …
Ooo, kako dobra zgodbica. Jaz se najdem kako preklinjam čez plevelčke in vse tiste kurja črevca in tolstičaste gomazeče pajčevine in potem še malo nakurim zelenjavčke, da naj ne furajo samo saferja za božjo voljo... Upam, da bo tvoja zgodbica našla kakšen pravljičen zapis s tvojimi luškanimi slikcami zraven, ker je res tako resničen in zanimiv. Všeč bo gotovo otrokom, saj bo šlo za napeto vojno, none in mame pa se bomo tudi nasmejale resničnim dogodkom iz življenja na vrtu.
Oseba margi sporoča …
Imaš prav, zelenjavčki se res ne znajdejo. Malo pomaga, če jim pred dopustom narediš zastirko. Potem lažje počakajo, da se vrneš.
Oseba VSE DOBRO sporoča …
Ampak zdaj boš stopila ti mednje in naredila red :o)))