Sivo in barvno / Grey and colorful

Včeraj je iz gnezda na balkonu padla mlada grlica. Ni mogla leteti. Čepela je na tleh in nas opazovala. Gospodični sta bili navdušeni nad malim bitjecem, a sta se držali bolj ob strani. Grlica se ni pustila prijeti, zato je nismo mogli položiti nazaj v gnezdo. To nam je uspelo šele zvečer, ko je očitno ugotovila, da smo njena edina možnost.

A young turtledove fell out of it's nest yesterday. She couldn't fly, she was too young. She was sitting on the floor and watching us suspiciously. Miss G and Miss N were curious about the bird but not enough to get closer. However, turtledove didn't let anyone to touch her so we couldn't put her back to her nest - until night. I guess she was just to tired to resist.

Sicer pa je bil včerajšnji dan deževno neprijeten. Otroka sta bila nemirna... ali pa sem bila nemirna jaz. Otroci so nezmotljiva zrcala nas samih. Včasih se ne maramo takih, kot se zagledamo v njih. Takrat je veliko lažje reči, da se grdo obnašajo otroci ali kriviti vreme. Kakorkoli, nikakor se nisem mogla lotiti kakšnega ustvarjalnega dela. Hodila sem po hiši in prestavljala barvice, sukance, škarje, brskala po knjigah... Edino kvačka je ostala v mojih rokah dlje časa in nastala je oblekica za navaden steklen lončen za vlaganje. V njem so dobile dom barvice.

Beside the feathery visit my day yesterday wasn't the best one. I wasn't feeling well and the kids were fidgety... or was is me? Kids are perfect mirrors and sometimes we don't really like what we see. It's much easier to blame the weather or bad manners than to search inside ourselfs. However, I paced up and down the room, the house. Well I did manage to make something and I'm pleased with the result. A dress for a jar.

Skica pa je del neke nove reči, s katero se ukvarjam.
The sketch is a part of something new I'm working on.

Komentarji

Oseba Elizabeth sporoča …
love the jar dress! it's very happy. so is your little sketch. *smile*
Oseba Tina sporoča …
hope you are feeling better! love your sketch
Oseba Anonimni sporoča …
Thank you so much for your kindness and I am so overwhelmed with joy hearing from so many beautiful people. I have joined to follow your blog, thank you for sharing this me!
Oseba DidiArt sporoča …
ojoj, tale nova zadevica, s katero se ukvarjaš, pa je meni zelo všeč... domiselno in lepo.. vse pohvale, lep blog, pozdravček
Oseba Anonimni sporoča …
Slika te grlice me je še nekaj časa plašila.
Čudno, kako so mladički nebogljeni.
Ko pa zrastejo v ptiče pa tako lepi.
lp m.