Vrtnarski dnevnik / Saturday Garden Journal


Čeprav smo vrt zapustili za cel teden in to je bil teden neznosne vročine, je preživel in krasno napreduje. Za to se moram zahvaliti tudi Žigovim staršem, ki so ga medtem obiskali in zalili.
Je bilo pa potrebno veliko pletja, da so rastlinice zopet ugledale sonce :o)

Despite our abandonment of the garden for the week (and thanks to Žiga's parents for watering the plants) everything is growing so nicely. 
Sadly the weed to and there was some work to make the beds nice again :o)


 Čebulce sem po noninih navodilih vzela iz zemlje. Največje sem uporabila za domačo vegeto, ostale pa bom posušila in shranila za drugo leto, ko bodo dokončale svojo rast.


Vijoličen fižol je odličen! 


We love cooked violet beans!

Grah, ki sem ga spomladi prvega dala v zemljo je končal kariero. Gredo sem počistila in zopet posadila grah. Poleg njega pa še koromač in poflancala endivijo. 
Na sosednji gredi pa se že čudovito debeli druga sezona graha. 
Grah je ena taka hvaležna rastlinica. Hitro pokuka iz zemlje in čudovito obrodi. Z mladimi grahki se rada sladka gospodična N (to ima čisto po mamici :o) Se spomnim svojega otroštva, ko sem na noninem vrtu vedno grizljala mlad grah.) 


Peas, we can't get enough of it. The first plants are gone now and I cleared the bed and planted a  fennel, endive and ... peas of course.
On the photo above are pea plants planted in the beginning of June (second round of peas) .


Bučke, oh, bučke. Pravi pragozd je na bučni gredi. 


Oh, zucchinis... there is a true jungle of them them in zucchini patch. Love it!!!!


 *

Moja vse večja strast - vrtne rože.

My big love - garden flowers.

  *


 Testni krompir. En grm smo izpulili, da bi preverili debelino.
Rezultat: majhen in neskončno dober.


Testing the growth of potatoes. 
Small but oh so tasty.

 * 
Ob opazovanju vrta in kopanju po zemlji vedno pomislim, koliko se moram še naučiti.  O rastlinah, o negi, o zemlji o malih in velikih trikih. 
Na srečo imam krasno učiteljico. Nona namreč zelo aktivno sodeluje in mi pomaga pri mojih vrtnarskih podvigih.


I still got so much to learn about gardening. About plants, soil, everything. Luckily I got the best teacher, my Nana. She is helping me, advising me, guiding me on this great journey.
 * 

Komentarji

Oseba Simona sporoča …
A ne, kako lušno je pogledati in obrati sadove svojega dela. In kako so šele dobri.
Oseba ime rože sporoča …
Lepo! Z vrtom je veliko dela in še bolj je fajn ko postane ena taka fina strast. Sama sem letos kar malo obupala nad vrtninami,.. najprej polži, potem kar naenkrat suša, sedaj pa toča,..ne vem, kdaj me vrt pokliče nazaj...
Oseba Hali sporoča …
Krasen dnevnik, koliko veselja, kaj? Tudi jaz se še učim, p kaj na pregosto posadim in potem se komaj prebijam skozi :-) Luštno je imeti zemljo pod nohti in krasno je jesti zelenjavo iz domačega vrta :-)
Oseba Anonimni sporoča …
Lovely pictures of both vegetables and flowers. How fortunate to have a gardening nana; the Farmer's father taught him much from a young boy.
Oseba Plutka. sporoča …
Krasne slike. In še bolj krasni pridelki. Tudi jaz se letos prvič "spopadam" z vrtom; sploh z bučami vseh sort; so se zelo egoistično razrasle po celem vrtu. :) Kako pa izgleda domača vegeta? Sliši se zelo zanimivo in uporabno..
Oseba VSE DOBRO sporoča …
V veliko veselje mi je spremljati tvoj vtnarski dnevnik in nadvse rada bi se učila nonih vrtnih skrivnosti in trikov s teboj ... tako kot si napisala tako majhni smo pred veliko materjo Naravo in toliko vsega se še moramo naučiti ... tudi jaz se pred vso njeno veličino počutim tako majhna, nevedna in nadvse hvaležna ...

Vse dobro ...
Oseba Ann sporoča …
I'm so jealous Anja! Our summer has been such a bad one I've missed out on planting many vegetables - but never mind - there's always next year!
Oseba elizabeth sporoča …
your yellow dahlia is lovely!
i didn't plant any dahlia's this year - hopefully i will get to plant some next summer.

you are so blessed to have your Nana around to help you with your wonderful garden. :)