Bombažen trak


 Nekaj vas je spraševalo, kje sem dobila bombažen trak iz katerega sem kvačkala preprogo. Žal vam moj odgovor ne bo prav nič v pomoč, kajti trakove sem dobila v dar od prijateljev, stari so kar nekaj let in nimam pojma od kod so prišli k njim.
Trakovi so naviti v kolute, elastični in niso iz enega kosa, temveč so posamezni deli med seboj zašiti (moder trak je na primer zašit z rdečo nitjo, kar je malce moteče, pa nič zato).
Pri kvačkanju je nastajalo na tisočine malih muck, ki so se zalezle v vse kote, da ne govorim, kakšne so prišle cunje iz pralnega stroja, ker mi srce ni dalo, da bi dala prat preprogo samo. Pa sem potem morala dati prat vse ostalo še enkrat, da je spralo vse muckaste pikce :o)
Torej, to je zgodba o trakovih.


Komentarji

Oseba Damjana Ž. sporoča …
Hvala za zgodbo :).

Bo treba imeti oči na pecljih za bombažne trakove, morda se jih pa vseeno da kje najti...
Oseba veverca sporoča …
Bombažne trakove ali 'špagete' prodajajo tudi v trgovinah za ustvarjanje ali šivanje (v domžalah v breza centru v pritljičju jih imajo v eni štacunci za šivanje - mislim pa, da ni ravno velika izbira). Drugače se jih da preko etsy-ja tudi naročiti (eni jim rečejo zpageti). Pri nas se da pa vprašat v kakšni tekstilni tovarni, če imajo kakšne odrezke. Oloop punce tudi kvačkajo iz tega, mogoče bodo izdale kdo je dobavitelj...