Slikanje s prsti

Ko pomislim na Narodno galerijo, pomislim na sliko Ivana Groharja Snežni metež v Škofji Loki. (In seveda na Ivano Kobilico in njeno Poletje, ampak ta ni bila tema te ure.)

Žal otrok nisem mogla peljati v galerijo, sem jim pa poskušala v razredu pričarati imresionistično umetniško vzdušje.

Ogledali smo si slike umetnin in hitro ugotovili, da se od blizu vidi le madeže in pike od daleč pa se vidi ulica in hrib in drevo in... Otroci so čudoviti. Kaj vse vidijo!


Ustvarili so tudi svoje umetnine.  Brez čopičev. S prstom. Jupi! 
Pika, pika, pikica... 


Nekateri prstki pa so bili neubogljivi in kar niso hoteli skakati po papirju in odtiskovati pik. Drsali so se in risali črte. Te prstke smo najprej naučili skakati, potem pa je tudi njim šlo.



 ***

Komentarji

Oseba VSE DOBRO sporoča …
Oh kako si mi polepšala to deževno jutro s tem prstkanjem ... prelepo ...

Vse dobro ...
Oseba Teja sporoča …
Klok si ti luštna učiteljica! Ful mi je všeč, ker ne napišeš/misliš - eni mulci sploh ne poslušajo navodil in nočejo sodelovat, kolk so trmasti, samosvoji, ampak smo jih uklonili! Ali kaj podobnega, kar gre meni pogosto po glavi pri recimo zajtrku doma. :) Ampak lepo igrivo napišeš, da si prstke naučila skakat, ne drsat in je bilo. Želim si, da bi večkrat lahko tako prepričala moje otroke v sodelovanje... Lp, Teja
Oseba *Urška* sporoča …
Mislim,da si otroci zaslužijo tako dobro učiteljico,ki jih vzpodbuja in jim vliva zaupanje.....kar si ti zagotovo.Ja in tile prstki so bili navkljub vsemu zelo spretni...vse pohvale :)
Pozdravček Urška