To in ono / This and that


Bolj ko razmišljam, manj besed najdem s katerimi bi začela prvo objavo v novem letu. Novo leto... novo... vse novo... nov koledar, nov začetek, nove obljube, zaobljube... pa vendar sem bila vesela, ko so se po praznikih dnevi vrnili v stare utečene, predvidljive tire. 


Prvega januarja sem razmišljala o novoletnih zaobljubah. Čeprav jih imam rada in se mi zdi simpatično dati nek okvir novemu letu, sem si za letos izbrala moto. Ničesar si ne bom obljubljala, ničesar zapovedovala, rada bi le, da bi se mi v možgane vtisnilo naslednje:

KEEP CALM 
AND 
CARRY ON

z vsemi variacijami na temo seveda

KEEP CALM AND CROCHET ON
KEEP CALM AND SMILE ON
KEEP CALM AND CARRY YARN
KEEP CALM AND EAT CHOCOLATE
 ...



More I try to think of a smart words to start this first post of the year, emptier my head is. New Year... new start... new calendar... new resolutions... new... everything is new... I like those new beginnings... but I also like when days - after week of celebrations returns to their old predictable ways. Early morning starts of the day, school, morning with my Little B, afternoons with all my kids... but the freshness of New Year is here!

I'm not going to write my New Year resolutions this year... I'm not making them... I have chosen a motto for myself this year and all the others that will follow. 

KEEP CALM 
AND 
CARRY ON

with all variations

KEEP CALM AND CROCHET ON
KEEP CALM AND SMILE ON
KEEP CALM AND CARRY YARN
KEEP CALM AND EAT CHOCOLATE
 ...



 * * * * *


 
 Kvačkanje napreduje... vrstica za vrstico, pa je jopica pripravljena, da jo sešijem skupaj. V delu imam že mali brezrokavniček. Zaenkrat kvačkam brez vzorcev, ampak letos bi se rada posvetila tudi njim. Nekaj poskusnih kvadratkov sem že naredila.


When I have time, I crochet. Row after row and lovely simple cardigan is almost ready to put on.

 * * * * *



In to, drage moje, je naš posvojenec. Kar izgubljeni smo bili brez Arota in tišina, ki je ostala za njim, je bila grozljiva. 
Groma smo vsi takoj sprejeli in tudi on je med nami, kot bi bil že od nekdaj tu (kot je rekla gospodična N).


And this is our adopted giant. The silence that has settled around our home after Aro died was  scary, horrifying. So my parents went to the dog shelter and Grom (Thunder in English) was there. Now he is ours and we are his.

 * * * * *

Še nekaj. 
Drobtinice praznujejo rojstni dan.
V naslednji objavi vas čaka presenečenje.
Do takrat...


At the end...
My little blog Drobtinice had a birthday few days ago.
I'm planning a little giveaway in my next post.
Until then...



Komentarji

Oseba VSE DOBRO sporoča …
Anja, ko sem zagledala to zadnjo fotografijo s to krasno pašjo dušo, se mi je zdelo, da sem zagledala ovčarja Runa. Z Medolino te dni bereva knjigo Ovčar Runo in je prelepa in to pasje bitje v knjigi je tako pametno in tako, tako ... da nimam besed in ko sem zagledala to fotografijo in ta njegov pogled, ki je tako, saj se ne da opisasti z besedami ... ej takšen je Runo iz knjige - prelepa zgodba o pasji zvestobi, pripadnosti in ljubezni in sočutju - kar zaljubiš se v Runa in vaš brlog ga ima :o)))

Vse lepo in dobro naj te objema tebe in tvoje najdražje in to čisto vse dni v letu s prestopnim dnevom vred ...

Vse bo dobro ...
Oseba Urškin Raj sporoča …
kakšna milina v pogledu <3 srečen on in srečni vi :)
Oseba Andreja sporoča …
Prav prijetne besede si našla za začetek :-))
Lepo in toplo je pri vas in tale zvezda je prava zvezda; se vidi da raste v toplem in ljubečem domu!
Oseba Vladuška sporoča …
Prav je enkrat začeti brez velikih pričakovanj, z malo željo, ki prinese velike momente. Jopica bo krasna in super za novega posvojenca :)
Oseba Inkyfingers sporoča …
Happy New Year Anja - I love the motto that is starting your year and the cardigan will be lovely when it is finished. Your gorgeous dog must be delighted to have found such a welcoming new home.
Oseba MarikaGabez sporoča …
Kako simpatičen kuža! Tak nećen in zvest pogled.
Oseba Hali sporoča …
Prekrasna prva objava..in tale zadnja fotka... res lepo ujet trenutek.Vse lepo!
Oseba veverca sporoča …
tista fotka gora je z drugega delovnega dne a ne? božanske so bile, ko sem se peljala v službo...
Grom je čista pasja dušica... Kužki so zakon!
Oseba Kristina sporoča …
Kako lušen pogled ima Grom. Naj vam bo lepo v letu 2012!
Oseba Ann sporoča …
Oh I want Grom - but I'm so happy he has found such a lovely home with your family Anja. Have a wonderful 2012 - I've decided not to make resolutions this year either as they are always broken by the end of January!