11/52 Sobotne drobtinice




 Za zajtrk si je Gospodična G zaželela palačinke. Sicer nisem ravno kakšna izurjena palačinkarica, imajo pa moje palačinke eno fino lastnost. Prav vsaka je drugačne oblike in včasih se gospodični zabavata tako, da iščeta v palačinkah znane podobe; na primer rožico, miško, srček in podobno. Pri tem jima z veseljem pomagam, saj kroga resda ne znam ustvarit, vse ostalo mi gre pa fino od rok.


Po zajtrku smo pogrnili mizo z zaščitnim prtom in se po dolgem času lotili slikanja. Imeli smo nalogo ustvarjat simetrične metulje, pa se je tega držala le Gospodična G, ki je imela to nalogo, Gospodična N pa se ni dala motiti s simetrijo in prepogibanjem papirja. Ampak se je je očitno nekaj prijelo, saj je njen metuljček z rožicama levo in desno kar simpatično simetričen.


 Sledilo je branje Nikčevih prigod. Če Nikca slučajno še ne poznate, ga morate nujno, ker je mega zabaven. Gospodičnama je krajšal čas med boleznijo in danes sta komaj čakali, da si bosta ogledali še film.

Medtem, ko je Žiga bral, sem si lahko utrgala nekaj minut za pletenje. Mislim, da do sedaj še nobene reči nisem tolikokrat sparala kot tole reč. V delu imam dve, eno temnejšo rjavo in tole svetlo. Obe sem že dvakrat sparala in spet spletla in mislim, da sem sedaj prišla do neke zadovoljive oblike. 
Več pokažem v naslednjih dneh (to sem pa že enkrat obljubila, kaj ne).


Vam pa lahko pokažem brezrokavniček za Gospodično N, ki sem mu končno uspela prišiti še gumb in ima tako dovoljenje za bivanje v njeni omari.




 Medtem se je zunaj dovolj segrelo, da je bilo prijetno tudi za otroke, ki so cel teden preživeli med štirimi stenami z vročino, glavobolom in bolečinami v trebuhu. Zima nas je dobro ošvrknila z repom, ko je odhajala. Ampak upam, da je sedaj konec.


Zunaj sta gospodični pomagali babici in dedu posaditi kronice na vrt. Mali B jih je opazoval iz vozička in kot sem slišala v svoj delovni kotiček, pri tem veselo vriskal.
 
V delovnem kotičku pa sem uresničila željo po venčku iz blaga z rožicami. Se mi zdi, da mi je kar fino uspel.


 Začelo se je tudi obrezovanje sadnega drevja na vrtu. Marelica je dobila novo frizuro, jaz pa šopek vejic z napetimi popki. Komaj čakam, da zacveti.


Upam, da ste tudi vi preživeli lepo sončno soboto. Naj ji bo nedelja čim bolj podobna.

P.S. Film o Nikcu ni niti približno tako zabaven kot so knjige.

 P.P.S. Hvala za vse vzpodbudne besede ob mojem prejšnjem postu. Krasne ste!!!!




Komentarji

Oseba ime rože sporoča …
ČUDOVITO! V skladnih barvah marelice; oblekica, venček in vejice, ki čakajo na cvet. Da o vseh umetnicah niti ne govorimo, bravo!
Oseba sANJARIJE sporoča …
Super soboto ste imeli:-) Vencek je zelooo lep, sploh so mi vsec rozice. Jaz sem tudi naredila vencek iz blaga. Sem malo pokukala na link o pomladnih venckih, ki si ga objavila nekaj objav nazaj. Tako da hvala za pomoc:-)
Oseba Hali sporoča …
Uauu kako polna sobota...venček je krasnih barv, tkao kot brezrokavnik!
Oseba veverca sporoča …
Venček je ful luškan.
Barve na brezrokavniku me pa spominjajo na sončni zahod ob morju, ko se oranžna lesketa na valovčkih, tik preden sonce pade v morje.
Oseba VSE DOBRO sporoča …
Nadvse so me pobožali vaši sobotni utrinki na današnji prvi prvi pomladni dan :o)))

Lepo in radi se imejte in veliko se smejte :o)))
Oseba Martina sporoča …
Te vaše bogate sobote me vedno navdušijo. Venček in brezrokavnik sta čudovita, otroški umetnini pa prav simpatični.