četrtek, 14. marec 2013

Izgubljena živalca v zimskem gozdu


Ko sem nekaj objav nazaj napisala, da je v mojem vsakdanu čisto premalo ustvarjanja, seveda s tem nisem mislila, da ga sploh ni.  Pravzaprav stanje sploh ni tako zelo mrakobno. Kajti, če se zakopljem v album slik ugotovim, da imam kar nekaj zanimivih reči, ki jih sploh nisem pokazala svetu. Recimo tole lisičko. Nastala je v predbožičnem času, zato je bolj zimsko obarvana. Imela sem idejo, da bi naredila celo serijo slik z motiviko gozdnih živalc. Pa je nastala le tale lisička.
Še danes je z bucikami pritrjena na okvir.

Včasih ne vem, zakaj sploh delam take reči, ker potem obležijo nedokončane. Ta slika in podobne reči, so velikokrat namenjene za darilo. Pa se tik pred zdajci premislim, ker podvomim vase, v svoje delo. Bo obdarovancu všeč? Jo bo imel kam dati? Jo bo dal tja zaradi občutka, da jo mora obesiti ali ker mu je res všeč? Pa tako rada jih delam. Nekajkrat sem že pomislila, da bi odprla trgovinico, kjer bi si jih lahko kupil nekdo, ki bi si jih resnično zaželel in jih imel rad.
 

8 komentarjev:

Riba pravi ...

KRasna je!

Suzy pravi ...

Lepa slikica.

helena pravi ...

Ojoj, kako poznam ta občutek, ko nekaj rad delaš potem pa ne veš kaj bi s tem. Slikica je super!

Anita pravi ...

Res luštna!
Za darila jih pa daj tistim, ki jo prej vidijo in izrazijo občudovanje.
Kar vsak si je ne zasluži. Zato ne dvomi vase ampak v obdarovanca. :)

jagodka pravi ...

Čudovita slika! Navijam za trgovinico.

ime rože pravi ...

O kako je to krasna slikica! Se vidi, da si umetnica in zelo rada rišeš. Včasih je dobro imeti takšne in drugačne HDPje, ki nastanejo impulzivno, potem pa ne vemo kaj bi z njimi, pa nam mogoče v naslednji zimi pridejo še kako prav za kakšno novoletno darilce ali kar tako.

veverca pravi ...

Jaa, tudi jaz navijam za trgovinico! Jaz vsekakor premalo ustvarjam, da bi imela kaj prodajati, je pa ta želja nekje pri vrhu na mojem seznamu. Poleg tega še toliko lušnih reči prihrčkam, da bi bilo že za eno malo štacunco napolnit...
Lisička je superlušna. In takšna darila so vedno dobrodošla. Včasih se tudi meni zgodi, da kdaj dobim kaj v dar pa ne vem čisto, kam bi dala, kam bi pasalo... Pa spravim in zagotovo kdaj pride tistih 5 minut, ko pa točno to darilo najde svoje mesto. Da ne bo pomote; tudi če nimam mesta za takšno darilo, ne pomeni, da ne cenim vsega časa in ljubezni, ki je bilo vloženo v izdelavo. Se strinjam tudi z Ime rože. Včasih je pa fino imeti 'na lagerju' kakšne zadevščine, ki smo jih sami scoprali... Ah, čist preveč raztegnila tale komentar. Še lep vikend pa adijo :)

Martina pravi ...

Mislim, da vsak kdaj pa kdaj podvomi v svoje ustvarjalske sposobnosti. S tem ni nič narobe. Tvoja lisička je pa super.