Izziv / A Challenge

Pravzaprav je vse skupaj zelo preprosto: celo leto ne bom kupila nobene nove reči... ahem, razen rabljenih in ročno narejenih. Odločitev ni bila sprejeta v trenutku, rojevala in preoblikovala se je kar nekaj časa. Lansko leto sem razmišljala, kako fino bi bilo, če bi celo leto podarjala ra najrazličnejše priložnosti, ob katerih se pač podarja darila, ročno izdelane reči. Izpod mojih rok. A sem bila reva in nisem znala cenit svojega dela, zato tega nisem uresničila. Sedaj še vedno ne znam cenit svojega dela, ampak mi je vseeno, saj mislim, da ga znate vi in me boste naučili, da ga bom znala tudi jaz :o) Poleg tega pa se ne bom omejila le na darila. Letos bo moje handmade leto. Nobenega novega kosa oblačila ne bom kupila in sploh nobene nove reči. Le staro, rabljeno ali ročno narejeno.
Vse skupaj pa ima tudi tradicijo, saj sem se s svojo odločitvijo pridružila izzivu Dottie Angel challenge of the utmost kind. Več si lahko preberete na njenem blogu. Sicer imam malo težavico, da v Sloveniji nimamo tako razširjene mreže dobrodelnih trgovin z rabljenim blagom, a sem si materiala z leti toliko nabrala, da mi bo uspelo.
To je to. Mislim, da bo kar zanimivo.



It's all very simple: for the whole year I'm going to buy only handmade and used stuff for my home and myself. And I'm going to sew clothes for myself... ahem, this should be fun :o)
This was not a quick decision. I'm thinking about this for a year now: first I wanted to have a handmade gifts year - I wanted to give only gifts made by me... but that did't work out very well, because I don't believe my things are any good. But I know they are made with love and that's enough for now. Slowly I'll learn to treasure my 'so called creations' more... I hope. 
And then Dottie Angel blog came along... it was one of the best blog finds of this Winter. She is amazing and I love her photos. On her blog I have found a challenge of the utmost kind. I was thrilled and it was like the last push I needed. So here I am, at the beginning of my handmade year.  I'm sure it will be fun and challenging :o)


 

Komentarji

Oseba Hali sporoča …
Krasna ideja! Jaz se tega pri darilih za roj. dan kolikortoliko držim ( home made darilca vsaj za prijatelje), šivam ne, tako da tale druga bo pa mal otežja. Bravo, želim, da ti uspe!
Oseba Simona sporoča …
Tole je pa super ideja. Ob prebiranju sem se tudi sama zamislila in se odločila, da se ti bom poskusila pridružiti - Tako sem pravkar govorila s sestro - sva hoteli jutri malo po razprodajah - brez pravega cilja, kar tako malo pogledat, če je kaj zanimivega. Kar že takoj pove, da pravzaprav čisto nič določenega ne potrebujem - in sklep najinega pogovora je bil, da se bova raje dobili pri meni na babjem čveku na kavi.
Tako, da sem očitno samo čakala na pravo vzpodbudo, ki lahko hitro spremeni razmišljanje. Hvala ti.
Oseba elizabeth sporoča …
what a great challenge!

you'll do wonderfully - because i know that your creations are so beautiful! i always love seeing pictures of the things you come up with and make. :)

i've got a few of my own challenges for the upcoming year - i'll be blogging about them!
Oseba vesna sporoča …
dottie angel je res super in sama že dolgo razmišljam, da bi se pridružila izzivu:)
Oseba Maja sporoča …
Bravo, pogumno in pametno! Jaz priznam, da si tega ne upam!
Oseba ankh sporoča …
Čestitam! Jaz vem, da mi ne bi uspelo.

Sploh ker tamala raste kot konoplja, moje šivanje se je pa ustavilo takoj po začetnem tečaju šivanja pred mnogimi leti. Štrikati ne znam. Pa tudi z rabljenimi oblačili je zdaj težje, kot je bilo pred par leti, saj jih otroci pri petih, šestih letih bolj ponosijo, kot dojenčki.
Oseba VSE DOBRO sporoča …
Vauuuuu Anja krasna zaobljuba in tudi jaz mislim, da mi je ne bi uspelo uresničiti popolnoma - jaz se ti bom pridružila tako nekje na pol ali še manj ... več mi res ne bi uspelo, sploh če pomislim na leta, ki obkrožajo Medvedka :o))) Z Medolino je lažje :o)))

Krasno Anja in vem, da ti bo uspelo ...

Vse dobro ...
Oseba McCrafty /Klavdija sporoča …
super ideja in čestitke k odločitvi...meni žal še ne bi uspelo...mogoče pa kdaj v prihodnosti :)
Oseba Vladuška sporoča …
Tole se pa sliši zelo zanimivo in vsekakor za današnji čas tudi zelo pohumno. Bravo. Ti držim pesti.
Oseba veverca sporoča …
plosk, plosk, plosk
Oseba K sporoča …
Tudi meni se zdi ideja zelo zanimiva, zanima me tudi, ali je izvedljiva. Ker pa racionalno ne maram skrajnosti, sem morala takoj pomisliti, kje bi jaz odletela. Če ne pri kavbojkah, ki jih nosim res ves čas, bi zagotovo pri spodnjem perilu.
Oseba ArtSparker sporoča …
I think your sewn work is lovely - looking forward to seeing what you do, I will be making a lot of clothes too (currently felting old sweaters in the washing machine and reconstructing them.).
Oseba Creatissimo sporoča …
Pogumno in ekološko! Sicer pa, če bi jaz znala takole šivat kot ti... Zmaga zagotovljena! Srečno! (In hvala še enkrat za današnje mail presenečenje!)
Oseba Tika sporoča …
Zanimiva ideja vredna posnemanja. Je pa res, da je veliko lažja na osebni ravni, na družinski pa precej težja:)
Čeprav znam dobro šivati, vem, da mojima najstnikoma ne bi mogla ustreči, je bilo pa vse zelo drugače, ko sta bila otroka še majhna. Tudi šivanje za male nagajivčke je lažje, ker jim vse paše.