Čiščenje nosu / Nose cleaning




Hvala za vse želje po zdravju. Močno si želim, da bi se nehali vrteti v začaranem krogu vnetij in navideznih izboljšanj. Morda sem ena redkih, ki še ni uvedla rednega zimskega izpiranja nosu z fiziološko raztopino, ampak ker meni to početje ne prinaša nobenega ugodja, sem odlašala. Sedaj pa je napočil čas, da v naša jutra in večere uvedem nov ritual. Hmmm, kdaj se otrok navadi?

Oh I so wish for this vicious circle of ear infection and fictive improvement to stop. I might be the last mother who did not introduce an compulsory nose cleaning with physiological solution, but that was not a part of our mornings and evening. Well it is now. It's a must. And that puts me on a position of the least popular person in our home. When do kids get used of it?


Komentarji

Oseba Biljana sporoča …
To je pa zelo težko vprašanje, ker je tako različno, meni se že samamisel na to upira. Starejši sin-3 leta se še zdaj ni navadil sam tudi ni (hvala bigu) takšnih potreb po temu. Mlajši, 1,5l je pa "čudežni otrok" danes smo mu prvič izpirali in niti glasu ni bilo od njega, kasneje, ko sem omenila, da je spet čas za čiščenje me je odpeljal do kopalnice in pokazal kaj potrebujem ,noro!!! (čeprav se mi ne zdi, da mu kaj pomaga:(
Oseba K sporoča …
Če je to otroku skrajno zoprno, se prej kot v 14 dneh težko navadi. 14 dni je cut-off za večino stvari, tudi po mojih izkušnjah.
Tudi jaz vam želim, da bi se nehali vrteti v krogu!
Oseba Anja sporoča …
Hvala vama. No, gospodična G kaže znake sprejemanja/vdajanja. Kar je dobro, kajti zanjo je nujno. Gospodična N pa tuli le da zagleda pumpico. Bomo že.
Oseba Anonimni sporoča …
Kar pogumno! veš kako otrok tudi lažje sprejem eno stvar, ki mu je neprijetna? Da vidi kako starši to delajo! :) (gotcha) Da si ja za vzor, kako je nekaj neprijetnega vendarle koristno in da se je treba sprijaznit. Navadiš se pa hitro, posebej če je to res dnevna rutina cele družine. Mi spiramo nos vsi vsaj 1x na dan če smo zdravi in po neštetokrat če smo bolni. Ogromnokrat jima je spiranje nosu že omogočilo spanec ali hranjenje. Važno seveda je, da spiraš zares, tako da voda čez drugo nosnico v curku priteče. Tako res sčistiš ne le nosni votlini, ampak tudi vse kar se nabira na žrelnici (ki je v nosnem delu žrela). Moji otroci se že dolgo ne branijo več, sedaj 3.5 letnik že hoče večkrat sma spirat. 1.5 pa me je tudi že večkrat v kopalnico peljala in mi pokazala flaško, ko jo je nosek motil.
Zato kar pogumno in vztrajno. Garantirano pomagate zdravju. In ja, zgledi vlečejo. :)

(Pri gospodični G pa sploh - prehoden nos - prehodna Evstahijeva cev - manj vnetih ušes.)
Oseba Anonimni sporoča …
Uf, mi to redno prakticiramo že od... hm... Anžejeve prve zime. Je jokal nekaj mesecev, zdaj je to zanj rutina. Juš pa se sploh nikoli ni upiral. In smo (trkam na les) zdravi! Ne vemo, kaj je antibiotik. :)

Lp vsem 4, Mojca