Knjige, knjige, knjige / Books, books, books

Rada imam knjige. Še posebej stare. Sedeti natleh trgovinice z rabljenimi knjigami in brskati po rumenkastih straneh... krasno. Tudi gospodični jih imata radi. Ena jih sicer okuša bolj z jezikom kot s pogledom, pa nič zato.
Ta vikend sem imela srečo. Našla sem kar nekaj rabljenih knjig. Tema jim je skupna - ustvarjalnost, seveda. Ob pregledu spodnjih slik verjetno ne boste mogli deliti navdušenja z menoj, ampak meni so izredno všeč. Če ne drugega pripadajo času, ko se je bilo še mogoče plavati v Savi brez strahu, da ti bo na riti zrasel goban, opazovati avione na prostoru sedanjih javnih skladišč in pozimi kopati rove v snegu (ker je sneg takrat bil).


I love books. Specialy old, used one. To sit in an secoundhand bookstore is one of the sighlights in a citytour. My girls also like books - one tastes them with her mouth, the other with eyes. As¸lons as we are having fun...
I was¸really lucky this weekend. I found some really great books and I would like to show them to you. Perhaps you are not going to be to be as enthusiastic as I am, but they are special to me.
If nothing else, they belong to a different time...


Mislim, da bo tole moj naslednji projekt. Čepica. / This is going to be my next project. Little hat.


Poletna majčka na desni je izredno simpatična. / I like this little summer top on the right. Isn't the hole fot the arms great?


In tale predpasniček na desni. / Check the apron on the right. So cute.


Tale knjiga je POLNA odličnih idej. /This book is FUL of great ideas.


Ali niso srčkani? / So cute!!!



Za konec sem prihranila knjigo, ki je resnično nekaj posebnega. Ni stara, je pa pravljična. V svojem bistvu je kuharica. Poleg tega pa še dnevnik, družinski album in roman. Ko smo bili prvič v Angliji sem jo našla v knjižnici in jo imela izposojeno cele tri mesece. Nisem se mogla ločiti od nje. Po dveh letih tuhatnja ali bi si jo kupila ali ne in sedaj si jo bom pa res kupila, sem jo danes zagledala na bolšjaku!!!

I have saved the best for the end. It's a cookery book, a novel, a diary and a family album all in one. A truly wonderful book with great recipes, photos and text. (Clik on photo to see a larger image.)






Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Zame je najlepša tista s punčakami iz cunj v predpasniku. Tudi one bi znale povedati dobro zgodbo.
mami
Oseba Mel @ Skye Rocket Sews sporoča …
A lady after my own heart.That's so funny,I have the top 2 books.One was my mum's and the other I got from the op shop.
Love,love,love Apples for Jam and I also have falling cloudberries.
I really like your hedgehogs,we've made them before from foam eggs and coloured matchsticks.
Oseba Bird Bath sporoča …
lucky you! The top book I also have - it's good isn't it? and yes Apples for Jam looks very inspiring.
Oseba Anonimni sporoča …
Oh! These little red Mary Janes look like the ones I'm giving away on my blog! How fun!!!

Cookie