4/52 Sobotne drobtinice


 Kavč ima že nekaj dni podobo dnevne drnjohalnice in danes zjutraj sta se gospodični iz postelje prestavili na kavč in še nekaj časa poležavali in brali.



Vmes sem jaz že začela obvezno sobotno urejanje in danes sem prestavila mizico za ustvarjanje iz otroške sobe v dnevno sobo. Ker v otroški sobi se na njej nabirajo reči, rišeta pa tako ali tako v dnevni. Klasika. Kdo bi hotel risati v svoji sobi, če lahko tik pred kosilom po jedilni mizi sestavlja mavrico iz barvic, ki se je seveda ne sme pospravit...

(Ko zdajle gledam tole fotko, me tista plastična škatla za barvice blazno moti. V bistvu sem že med fotkanjem ugotovila, da mi ni všeč. Moram najti kakšen lep lesen pladenj ali košarico. Je pa tudi res, da smo preizkusili že marsikaj in se tole najbolje obnese. )


Ko sta dekleti uvideli, da gre zares, sta odšli pospravit sobo. Sedaj je v njej več prostora in je zato bolj všečna. No, vsaj zaenkrat, ko je to še nekaj novega. 
Tudi Mali B je odkobacal v sobo in urejal svojo poličko. Hitro je bilo vse na tleh. In potem obvezni: Midve ne bova pospravljali za njim! Oh, ja.


Vmes je posijalo sonce, v loncih je začelo prijetno brbotati in imela sem nekaj minut, za igranje z volno. 
Včeraj zvečer sem dvakrat parala zaključek oblekice na spodnji sliki in danes sem se jo odločila končati. V trenutku, ko to pišem, potrebuje le še okrasni rob, za kar pa potrebujem kvačko, ki je nekje na delovni mizi, do katere pa med pospravljanjem nisem prišla. Torej, povedano enostavneje: kvačka je izgubljena pod kupi papirja, ščipalk, rafije, revij, najdenih koščkov sestavljank itd. 

Po kosilu smo se podali med živali. 


 Tale osel bi gospodični N skoraj pojedel rokavico. V začetku je bilo še smešno, ko je ni hotel spustiti, potem pa ne več :o) Vsaj meni ne, ona pa se je smejala.
Kozice pa so očitno navajene na družine z vozički in predvsem na dejstvo, da je v košarah vozičkov vedno kaj okusnega. Pri nas žal ne, pa so se lotile rezervnih kap in rokavic, igrač in robcev.

 
Bilo je pa mrzlo.
Brrrrrr, res mrzlo.


Mislim, da si bom sedaj ogledala kakšen luštkan film.
Mi katerega predlagate?
Moja predloga za vas sta August Rush in Once.
 Oba sta glasbena in prav prijata na kakšen tih večer.

 

Komentarji

Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Prijetno branje in lepe, lepe fotografije! Odeja na kavču je tvoje delo?

Lp
Oseba Andreja sporoča …
Čudovita sobota; pisana in razposajena :-))
Oseba Hali sporoča …
Spet ena krasna sobota, kaj?
Oseba Martina sporoča …
Takšne sobote so najdragocenejše. Hvala za filmska predloga :)
Oseba Vladuška sporoča …
Ljubim sobotna jutra, ko lahko tako brezsrbno poležim in kaj preberem kot vaši dve gospodični. Vaš dan je bil krasno zapolnjen.
Oseba veverca sporoča …
Joj, ko so pa tele kozice pa pujski simpatični!!
Ja, Once je res luškan film, sem ga ravno zadnjič na TV gledala. Za dušo spočit.
Jaz sem bila v zadnjem času obsedena z Leap Year in Notebook.