Zeleni teden, šesti dan/Green week, day six + Eye Spy

Zelena v mestu / Green in the city

Saj bi napisala zeleno mesto, pa bi bilo to že kar pretiravanje. Saj bo čez nekaj tednov, ko bodo drevesa vzbrstela, bolje, a zaenkrat je največ zelene na tablicah ulic in hišnih številkah ter starih stavrbah, ki še niso doživele prenove.

I would say green city, but that would be exaggeration. It's going to be much greener in few weeks though. But for now are green sheets of metal on which house numbers and street names are written and of coure old house that weren't renovated yet.


Današnji dan je bil eden tistih, ki mi pričarajo nasmeh na obraz. Zjutraj smo šli v lutkovno gledališče, kjer smo uživali v čudoviti Sapramiški. Gledala sem jo, ko sem bila stara toliko, kot je danes gospodična G in prav vsaka beseda me je ponesla v preteklost.
Po predstavi smo se pocrkljali s kosilom v Stari Ljubljani in potem odšli v živalski vrt. Gospodična G je cel živalski vrt prehodila, kar je čudovita sprememba po siceršnjem moledovanju po nošnji na ramah. Gospodično N pa je Sapramiška popolnoma utrudila in je celoten sprehod mimo ograd prespala.
Je bila pa še kako budno pri prababici. Verjetno je k eksploziji energije prispevala tudi skleda čokoladnih piškotov na mizi...
Tako, dan kot je bil današnji vsekakor sodi med dneve, ki me nasmejijo ali vsaj prikličejo nasmeh.

Today's day was a really lovely one. The one that brings smile on my face if not make me laugh.
We went to puppet theatre in the morning. We were watching an old show that I was watching when I was as old as Miss G is today. It was beautiful to see the same puppets and hear the same lines after 25 years.
After the show we went to lunch into old city centre and than to ZOO. Miss G was walking the whole time and that was a pleasant alteration from usual demanding to be carry around on the shoulders. Miss N was sleeping in her push-chair.
After great walk in the ZOO we went to see my granny.
So a day like todays makes me laugh or at least smile.

Thank you Cindy for letting me choose this weeks theme.

Komentarji

Oseba Liz sporoča …
The puppet theatre sounds wonderful. I wish we had something like that here. I remember when I was in Germany when I ws 16 - we went to see a wonderful puppet show.
Oseba Anonimni sporoča …
Krasen dan! Na tisti dosežek o nenošenju pa pri nas še čakamo:)

Lp Dekca neprij.
Oseba VSE DOBRO sporoča …
Čudovito ste se imeli in fotografije so prav tako čudovite - objem vsem ...
Oseba Anonimni sporoča …
Naša babica, vaša prababica ima vedno krožnik piškotov na mizi. In ne moreš se jim upreti.
Presladki so, kajne?
LP T.
Oseba Anonimni sporoča …
Naša babica, vaša prababica ima vedno krožnik piškotov na mizi. In ne moreš se jim upreti.
Presladki so, kajne?
LP T.